Országos lapszabászat keresőportál

Bútorlapszabászat cégkereső – Budapest

Bútorlapszabászat cégkereső – Pest megye

Bútorlapszabászat cégkereső – Országos megyei

Faforgácslapok

faforgácslapokNevükből is következik, hogy ezek a bútorlapszabászati termékek kisméretű faforgácsból készülnek. Nagy nyomással, magas hőmérsékleten, műgyanta segítségével préselik lapokká a forgácsot.

A lapok felépítése eltérő, a megegyező méretű alapanyagból készült táblák az úgynevezett egyrétegű faforgácslapok. Keménységük közepes, felszínük meglehetősen durva.

Rugalmasabb és simább lapokat minimum 3 rétegből állítanak elő, ebben az esetben a középső réteg durvább, a két oldalsó finomabb forgácsból készül. Ezeket alkalmazzák többféle bevonó réteggel ellátott faforgácslaphoz.

A faforgácslapok normál kivitele csak belső térben használható. Bútorlapszabászatokban kapható a különböző kiegészítő, mint például gombásodás gátló, vízálló vagy égést nehezítő anyagokat tartalmazó lapok amelyek kültéren, extrém körülmények között is jól helytállnak.

Az elemek összeállításánál fontos a megfelelő rögzítő anyag kiválasztása, ajánlott a faforgácslap-csavar, a megszokottnál hosszabb és vastagabb csapok és ragasztó használata.

 

Faforgácslap típusok a bútorlapszabászatok kínálatából:

Normál faforgácslapok

általában a bútor tervezésben csak a nem látható helyeken, vázerősítőként használatosak. A bevonattal ellátott lapok ellenben kiváló bútoralapanyagok, széles körben alkalmazhatóak.

Különféle bevonatú faforgácslapok

az egyedi bútorgyártásban is hasznosított lapanyagok, ezek a borításuk alapján lehet lakkozott, laminált, csiszolt színfurnérral és papírral kasírozott kivitelűek. Felhasználási területüket a bevonat szerint célszerű kijelölni. A színt és erezetrajzot figyelembe véve javasolt a díszítésre szolgáló elemek és félkész tartozékok kiválasztása.

Laminált faforgácslapok

valószínűleg a ma leggyakoribb alapanyag a bútor készítésben! A két oldalú laminált bevonatnak köszönhetően optimális a kopásállóságuk. Szín és mintázat tekintetében a választék igen széleskörű, alaktartóak és szilárdak. A kereskedelemben kapható laminált faforgácslapokhoz többnyire színben megegyező idomlécek, élfóliák, munkalapok, élfedők és további termékek is beszerezhetők.

Keményfa faforgácslapok

a laminált mellett beszerezhetőek a lombos keményfa furnér borítású lapok is, melyek megfelelő élfedést és felületi kezelést követően a tömör fa hatását keltik.

Leggyakoribb táblaméret a bútorlapszabászatokban (mm):

  • 1850 x 2750,
  • 2070 x 2650,
  • 2750 x 2800

vastagságuk 8-38 mm.

 

Bútor tervezés, bútorlapszabászat előtt, kérje ki szakértő véleményét!

Használja cégkeresőnket!

Teljes országos cégkereső

Bútorlapszabászati hirdetési felület

Kiemelt lapszabászatok

Bútorlapszabászat Pest megye

Bútorlapszabászati hirdetési felület