Országos lapszabászat keresőportál

Bútorlapszabászat cégkereső – Budapest

Bútorlapszabászat cégkereső – Pest megye

Bútorlapszabászat cégkereső – Országos megyei

Fogantyúk

fogantyúkBútoraink díszítőelemei!

Legyen az ajtó, fiók vagy akármilyen bútordarab, a kinyitáshoz és a becsukáshoz szükség van fogantyúra. Lényeges funkciójukon túlmenően, igen meghatározó a méretük, anyaguk, stílusuk és formájuk.

A kínálat meglehetősen gazdag, ezért a legmegfelelőbb kiválasztása nem egyszerű feladat.

Szerepük a bútor készítésben meghatározó, hiszen egyedi jelleget adnak bútorainknak. A körültekintően kiválasztott fogantyúk javíthatnak a különböző bútorelemek összhangján, valamint régi bútorokon történő csere, megújuló hatást kelthet.

Fontos kívánalom, hogy tartósak legyenek, illetve tisztántartásuk könnyű legyen, ezáltal szépségüket hosszú ideig megőrizzék.

Alapanyagát tekintve lehet, fa, műanyag, porcelán, kemény- és puhafém és ezek kombinációi.

Felszerelésükhöz általában egy-két csavarra van szükség, amiket a frontfelület belső oldaláról kell a fogantyúba tekerni. Ügyelni kell a pontos felfekvésre és a rögzítés erősségére, mert a hibásan, gyengén felszerelt elemek károsíthatják, koptathatják a bútor lap látható felületét ami újabb bútorlapszabászati munkát generálhat.

Fogantyú cseréjénél ügyelni kell, hogy a furatok a régiek helyére kerüljenek vagy elfedjék a korábbiakat, célszerű sablont használni a fogantyúk megfelelő helyének meghatározásához.

A kisebb fiókoknál ideális az átlók metszéspontjára szerelni, szélesebb elemeknél a frontlap hosszanti felezővonalát érdemes figyelembe venni. Széles fiókoknál célszerű hosszabb kihúzót alkalmazni, könnyen nyitható ajtók és fiókok esetében a gomb fogantyú is megengedett. Bútor tervezésnél lényeges , hogy a fogantyúkat jól megtudjuk fogni , a húzóerő egyenletes legyen és a megfogást semmi se gátolja.

 

Fogantyú típusok:

Fa és fém fogantyúk

a fából készült fogantyúk is igen kedveltek, ezek inkább tömörfa bútorhoz ajánlottak. Anyagukból adódóan igen sérülékenyek. Kifinomultabb és erősebb a fém és fa kombinációból álló termékek, melyeknél a gombok talpát alkotja az felhasznált fém.

Antikolt réz és porcelán fogantyúk

Klasszikus stílusban készült bútorokhoz, illetve a már meg lévő antik bútorok megfelelő fogantyúja. Nagyon fontos, hogy az odaillő formájú, anyagú és méretű termék kerüljön kiválasztásra. Ha gomb és áthidaló jellegű fogantyút alkalmazunk, akkor fokozottan ügyeljünk a bútorhoz igazodó anyagra és stílusra.

Alumínium fogantyúk

a lapra szerelt, egyszerű, színes és fautánzatra laminált bútorokon mutatnak igazán jól. A termékkínálat között megtalálhatóak a széles fiók elemeken, konyhaszekrényeken kiválóan alkalmazható darabok, melyek a könnyebb mozgatást segítik elő.

Bútoripari kft.-knél és a bútorlapszabászatokban a nagy áruválasztékból adódóan, mindenki megtalálja a kedvére való terméket.

 

Bútor tervezés, bútorlapszabászat előtt, kérje ki szakértő véleményét!

Használja cégkeresőnket!

Teljes országos cégkereső

Bútorlapszabászati hirdetési felület

Kiemelt lapszabászatok

Bútorlapszabászat Pest megye

Bútorlapszabászati hirdetési felület