Országos lapszabászat keresőportál

Bútorlapszabászat cégkereső – Budapest

Bútorlapszabászat cégkereső – Pest megye

Bútorlapszabászat cégkereső – Országos megyei

HDF és MDF lapok

HDF és MDF lapokEzek a bútorlapszabászatokban megtalálható lapok egyrétegű farostlemezek közepes tömörséggel. Óriási előnyük, hogy faipari hulladékot tartalmaznak, így bizonyos mértékig lehetővé teszik az újrahasznosítást is.

Asztalos és bútorlapszabászati munkák alkalmával felületük jól kezelhető, mindkét lapjuk teljes egészében sima. E1-es minőségűek, műgyanta kötőanyaggal készülnek, 2,5 – 45 mm vastagban. A szabályos rétegfelépítésnek köszönhetően élzárásra, laminálásra és ives marásra is alkalmasak. Egyenletesen sima felszínük jóvoltából bármilyen felületi kezelésre megfelelőek.

A táblák hajlítható, vízálló, színfurnérozott változatban is kaphatók bútorlapszabászatokban. Azonos faanyagok felhasználásakor a vastagabbak a bútorok vázát (korpusz), előlapját (front) a vékonyabbak a hátfalát alkothatják. 5 és 19 mm vastagságúak, kemény lombosfa furnérok alkotják a lapok fedőrétegét. Bármelyik marással és fóliázással ellátott HDF és MDF lapok alkalmasak bútorelemek megfelelő bútorlapszabászati nyersanyagának.

 

MDF bútorlap

MDF (Medium Density Fiberboard vagy közepes sűrűségű farostlemez)

A faforgácslapok elterjedését követte, a sokszínűre lakkozott sima felületek szerteágazó lehetőségeket indítottak el a bútor készítésben. Alapanyaga lehet:

  • bükk, 
  • tölgy, 
  • erdei fenyő, 
  • nyárfa és 
  • fafeldolgozói hulladék.

A lap középrészében a zöldapríték 30% is lehet, műgyanta hozzáadásával és hősajtolással állítják elő. A vágás alkalmával éles éleket kapunk, ez a pozitív tulajdonság is elősegítette a bútor gyártásban az elterjedését.

HDF bútorlap

HDF (High Density Fibreboard vagy nagytömörségű rostlemez)

Mesterséges termék, fa alapanyagú lemez farostokból készítve. Előállítási technológiája az MDF lemezéhez hasonló, de a nagy tömörséget eltérő préselési eljárással érik el. Ennek köszönhetően nagyobb megterhelés elviselésére képes, elláthatóak ragasztással (kasírozás), lakkal vagy furnérral, viszont a kültéren való felhasználása önmagában nem javasolt. Bútorlapszabászatok által, bútor tervezés során ajánlott alapanyag!

A további szolgáltatásokról érdeklődjön a bútorlapszabászatoknál!

Használja cégkeresőnket!

Teljes országos cégkereső

Bútorlapszabászati hirdetési felület

Kiemelt lapszabászatok

Bútorlapszabászat Pest megye

Bútorlapszabászati hirdetési felület