Országos lapszabászat keresőportál

Bútorlapszabászat cégkereső – Budapest

Bútorlapszabászat cégkereső – Pest megye

Bútorlapszabászat cégkereső – Országos megyei

Színfurnérozott termékek

színfurnérozott termékekA faipari színfurnérozott lapok nélkülözhetetlenek a bútorlapszabászatban azáltal, hogy a kisebb értékű faanyagokból is minőségi termék előállítását teszik lehetővé.

A fából fűrészelt vagy hasított, vékony falemezzel bevonják az olcsóbb lemezeket, úgy mint MDF lap, faforgácslap, rétegelt lemez, stb. ezáltal kialakítva egy impozáns bútorfa külsőt.

Hideg- illetve melegragasztó segítségével, a furnérfűrésszel nemes fából vágott illetőleg hasító géppel fatömbből készített 0,7 – 3 mm-es falemezt a hordozóanyagra rögzítik.

Általában vakfurnért használnak a színfurnérozott termékek azon oldalára, amely kevésbé látszik. A létrehozott lemezanyagokat présgép segítségével összenyomják, majd csiszolják, sorjázzák, élzáróval látják el, lakkozzák, pácolják a bútorlapszabászati és az egyéb végfelhasználásnak megfelelően.

A bútorlapszabászatok termékkínálatának leggyakoribb alapanyaga a:

  • nyír, 
  • juhar,
  • nyár,
  • bükk,
  • éger.

A lapok száma páratlan, az egymás fölé elhelyezett lapok rostiránya merőleges, a borítóréteg száliránya minden esetben egyező. Kialakításának köszönhetően szilárdsága minden irányban egyenletes ezért a repedés eshetősége igen csekély. A lemezek éle és lapja jól megmunkálható, marható, csavar- és szegálló.

Alakra sajtolt lemezként is használják a bútor gyártásban, például karfák, ülések. A bútor készítésen kívül a jármű-, építő- és a csomagolóiparban is fontos alapanyag.

 

Színfurnérozott faforgácslap

két furnér borítólap és egy hordozólap (mag) alkotja, megfelelően felületkezelt, élzárt faforgácsalapból változatos bútordarabok készíthetők. Nagymértékű alaktartóssága és merevsége miatt a bútor asztalos iparban és a bútorlapszabászatban is kedvelt alapanyag. Többnyire 8 – 30 mm vastag.

Színfurnérozott lécbetétes faforgácslap

felépítésben a normál színfurnérozott lapokkal azonos, a középsőrész (mag) léckerettel van megerősítve. A lécbetétes faforgácslapok lombos léc vagy fenyőléc betéttel készülnek. Kiválóan vágtató, megmunkálható azon kívül alaktartó, szilárd és a nedvességre a természetes fához hasonlóan reagál. A lapok vastagsága általában 16 – 30 mm.

Színfurnérozott MDF lap

a közepes sűrűségű farostlemez (MDF) a középrész, ezt borítja a két külső furnér. Száraz környezetben alkalmazható, megmunkálhatósága a természetes fáéval azonos. Felülete egyenletesen sima kiválóan festhető, furnérozható, laminálható. Tábla vastagság 8 – 30 mm.

Színfurnérozott HDF lap

nagy tömörségű rostlemez belsővel készül. Bútorlapszabászatokban kínált lapok mindkét oldala sima,ezáltal ideális furnérozásra, laminálásra és festésre. Széles körben felhasználható a bútorgyártás során, fiókfenék, hátfal, ajtólap is készülhet belőle. Vastagsága 3 mm.

 

A színfurnérozott termékek leggyakoribb táblamérete a (mm):

  • 2000 x 1250,
  • 2500 x 1250, 
  • 2800 x 2070,

vastagságuk 5 – 30 mm.

 

Bútor tervezés, bútorlapszabászat előtt, kérje ki szakértő véleményét!

Használja cégkeresőnket!

Teljes országos cégkereső

Bútorlapszabászati hirdetési felület

Kiemelt lapszabászatok

Bútorlapszabászat Pest megye

Bútorlapszabászati hirdetési felület